Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 12 februarie 2015

pace.jpg

La Minsk s-a semnat un plan de pace pentru Ucraina

După negocieri maraton, la Minsk s-a semnat un plan de pace pentru Ucraina. Luptele vor înceta pe 15 februarie iar armamentul greu va fi retras de pe linia frontului. Ce șanse au prevederile înțelegerii să fie respectate discutăm în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Grecia nu a ajuns la un acord cu statele din zona euro asupra prelungirii planului de salvare. Părţile se întâlnesc din nou luni, la o nouă reuniune a Eurogrupului.

De altfel, atât criza datoriei grecești cât și conflictul din estul Ucrainei figurează pe agenda Consiliului European care este în desfășurare la Bruxelles. Imediat va fi cu noi corespondentul RFI Mihaela Gherghisan….

La Chișinău Guvernul lui Iurie Leancă nu a primit votul de încredere al Parlamentului. Nici liberalii și nici comuniștii nu au susținut echipa guvernamentală. După acest eşec, urmează o a doua tentativă. În cazul în care şi aceasta eşuează, şeful statului dizolvă Parlamentul şi convoacă alegeri anticipate.

Iar Parlamentul britanic a votat interzicerea fumatului în mașini în care se află copii sub 18 ani.  Măsura va intra în vigoare din 1 octombrie.

Emisiune realizată de Anca Năstase