Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 februarie 2015

Pace fragilă în estul Ucrainei. Cinci militari au fost ucişi şi 22 răniţi după intrarea în vigoare a armistiţiului. Între timp Uniunea Europeană continuă să pună presiune pe Rusia și publică o nouă listă cu persoane şi entităţi sancţionate în criza ucraineană.

sumarul emisiunii 40 de minute

Au devenit evreii din Europa ținte ale islamismului radical? După cel mai recent atac comis într-o sinagogă din Copenhaga, premierul Netanyahu își cheamă compatrioții acasă și spune că Israelul este pregătit să facă față unui val masiv de emigrare. În 40 de minute un interviu cu cercetătorul Andrei Oișteanu, de la institutul de Istorie a Religiilor.

Proiectul de lege privind introducerea timbrului cultural  a fost amânat după discuțiile de astăzi din Comisia de cultură a Camerei Deputaților. Deja Federația Editorilor a reacționat violent acuzând că aplicarea acestei decizii servește exclusiv bugetelor Uniunilor de Creatori și ar duce la creșterea prețului cartilor, în condițiile în care și așa în România, consumul de produse culturale este unul din cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

 Iar Vladimir Putin sosește mâine la Budapesta. Cu două săptămâni înainte oaspetele premierului maghiar a fost cancelarul german Angela Merkel iar în perioada următoare va sosi în Ungaria și președintele turc Recep Tayip Erdogan. Despre baletul diplomatic între est și vest al primului ministru Viktor Orban discutăm pe larg în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase