Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 17 februarie 2015

perchezitii.jpg

Percheziții la o firmă a familiei premierului Ponta

Percheziții la o firmă a familiei premierului. Sunt suspiciuni de fraudă cu fonduri europene.  Cumnatul  lui  Victor Ponta ar fi fost reținut de procurorii DNA. În același dosar deputatul Sebastian Ghiţă  a fost pus sub control judiciar.

sumarul emisiunii 40 de minute

Nici Kievul şi nici insurgenţii nu au început retragerea armamentului greu la termenul prevăzut în acordul de la Minsk. Între timp, la București, președintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, aflat în vizită oficială la București.

Președintele Vladimir Putin este astăzi la Budapesta. Vizita este privită cu interes de Uniunea Europeană, îngrijorată de apropierea dintre Ungaria și Rusia și are loc pe fondul protestelor cetățenilor maghiari, deranjați de legăturile tot mai strânse cu Moscova.

La mai bine de o lună de la atacurile de la Paris și la câteva zile după cele de la Copenhaga,  aproape 46 % dintre români se arată îngrijoraţi de posibilitatea unui atentat pe teritoriul național. Pe de altă parte, românii nu privesc cu ochi buni caricaturile cu profetul Mahomed sau cu Iisus. Sunt datele unui sondaj INSCOP pe care le comentăm în această seară.