Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 februarie 2015

cod_fiscal.jpg

Guvernul a prezentat măsurile din noul Cod Fiscal

Guvernul propune scăderea TVA la 20% începând din 1 ianuarie 2016. Este o măsură inclusă în noul Cod fiscal, prezentat astăzi de ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov. Documentul mai prevede scăderea cotei unice la 14% în 2019 și obligația de plată a CAS și a asigurărilor de sănătate pentru toate persoanele fizice. Imediat un interviu cu ministrul Finanțelor Darius Vâlcov.

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentul Republicii Moldova a acordat votul de învestitură Guvernului, condus de omul de afaceri, Chiril Gaburici. Candidatura sa a fost susținută de 61 de deputați, liberal-democrați, democrați dar și de comuniști. Votul de astăzi vine după ce săptămâna trecută Guvernul Leancă 2 a picat la vot în parlament.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko confirma că forţele Kievului părăsesc oraşul strategic Debalţeve, dar neagă că acestea sunt încercuite de rebeli. În pofida acordului de la Minsk, luptele au continuat în estul Ucrainei.

Preşedintele egiptean cere Consiliului de Securitate să aprobe o intervenţie militară în Libia. Între timp, la Washington, s-au reunit reprezentanți din 60 de țări  tocmai pentru a pune la punct o strategie împotriva "extremismului violent". Statele Unite încearcǎ sǎ mobilizeze întreaga comunitate internaţionalǎ împotriva fenomenului care capătă din ce în ce mai multă amploare.