Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 19 februarie 2015

helvig.jpg

Europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig, propus la șefia SRI

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig la șefia Serviciului Român de Informații. Urmează un vot în Parlament.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Consiliul Superior al Magistraturii discută despre interzicerea afirmațiilor publice în cazul celor cercetați sub control judiciar. Practic o persoană pentru care a fost dispusă această măsură, nu va mai avea dreptul să facă declarații despre dosarul în care este cercetată. Propunerea a venit după cazul Elena Udrea, care a încălcat regimul controlului judiciar. 

Grecia a solicitat o prelungire cu 6 luni a acordului de împrumut, fără a se angaja la noi reforme. Miniștrii de finanțe din zona euro decid mâine dacă acceptă solicitarea Atenei. Imediat cu toate explicațiile de la Bruxelles, Mihaela Gherghișan..

Vești proaste de la Petrom. Profitul celei mai mari companii din România a scăzut cu mai mult de jumătate față de anul 2013. Principala cauză o reprezintă cotația slabă a țițeiului pe plan internațional. În aceste condiții Petrom anunță o reducere a  investiţiilor cu până la 35%, în acest an.

Guvernul introduce o noua incriminare in Codul Penal: folosirea prostitutiei infantile.  Astfel, ar urma sa fie sanctionata persoana care apeleaza la serviciile sexuale ale unui minor care se prostitueaza. Tentativa la aceasta fapta constituie, de asemenea, infractiune. Coordonatorul de programe de la Salvati Copiii ne va vorbi despre amploarea fenomenului.