Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 februarie 2015

leanca.jpg

Fostul premier Iurie Leancă ia în calcul înființarea propriului partid

România va continua să ofere sprijin Republicii Moldova în parcursul său european. Este concluzia vizitei pe care președintele român a făcut-o la Chișinău. Într-un interviu pentru RFI, fostul premier Iurie Leancă vorbește despre jocuri de culise și o responsabilitate comună a celor trei partide proeuropene în eșecul negocierilor și nu exclude înființarea propriei formațiuni politice.

sumarul emisiunii 40 de minute

Marea Britanie va trimite în următoarea lună personal militar în Ucraina, pentru a ajuta la instruirea armatei Kievului, avertizând că Moscova va acționa și pentru destabilizarea  Republicii Moldova și a țărilor baltice, dacă nu este contracarată.

Premierul Ungariei face acuzaţii grave la adresa României. Viktor Orban susține că alimentarea cu gaze naturale a Ungariei este "blocată" de România şi Croaţia, întrucât acestea nu au încheiat interconectarea reţelelor. Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu dezminte informațiile. Un interviu în această seară.

Respingerea, de către Curtea Constituţională  a legilor Big Brother readuce în discuție relaţia dintre idea de libertate versus securitate. Iar românii nu văd funcționând împreună aceste concepte. Potrivit unui sondaj INSCOP, majoritatea celor chestionați  spun că nu ar renunţa la o parte din libertăţile şi drepturile lor pentru a avea mai multă siguranţă personală. Discutăm pe larg, în această seară…

Aplicaţia Uber este disponibilă de astăzi şi în România. Deocamdată doar în București. Prin intermediul unui smartphone, cel care caută un taxi va fi pus în legătură cu cel mai apropiat şofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost. Cât costă un kilometru de călătorie si cum au reacționat taximetriștii, vă spunem în această seară.

Emisiune realizată de Anca Năstase