Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 26 februarie 2015

Președintele Klaus Iohannis este în vizită oficială în Germania pentru a cere sprijin în vederea integrării Bucureștiului în spațiul Schengen. O relație întărită cu Berlinul va fi o prioritate în politica externă a României, spunea șeful statului. Imediat în direct de la Berlin colegul meu Laurențiu Colintineanu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Fostul premier moldovean Iurie Leancă a părăsit Partidul Liberal Democrat și anunță că va iniția un nou proiect politic proeuropean. Despre șansele pe care le are acest nou partid de a se impune pe scena politică de la Chișinău discutăm în această seară.

“Este o mare suferință să văd că sora și mama mea sunt linșate mediatic doar ca să fiu eu lovit politic.” Declarația îi aparține premierului și a fost făcută după ce sora sa a fost audiată de procurorii DNA ca martor într-un dosar legat de fraudarea unor fonduri europene. Soțul acesteia, Iulian Herțanu este arestat preventiv în același dosar.

Militantul grupării Stat Islamic cunoscut ca "John Jihadistul", care a apărut în mai multe înregistrări video cu decapitarea unor ostatici occidentali, a fost identificat. Este un cetăţean britanic născut în Kuwait, în vârstă de aproximativ 25 de ani, care locuia în vestul Londrei şi era cunsocut de serviciile de securitate britanice.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase