Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 27 februarie 2015

imigranti_pe_mare.jpg

Autoritățile de la Roma iau măsuri pentru a-i contracara pe potențiali jihadiști

Cu o majoritate zdrobitoare, parlamentul german a aprobat prelungirea programului de sprijin financiar acordat Greciei. Marși, miniștrii de finanțe din zona euro stabiliseră extinderea cu patru luni a asistenței financiare pentru Atena.

sumarul emisiunii 40 de minute

Separatiştii ucraineni au început să-şi retragă armamentul greu din estul țării. Între timp Kievul a făcut o nouă plată în conturile Gazprom, până luni, când negociază un nou acord la Bruxelles.

Autoritățile de la Roma iau masuri pentru a-i contracara pe potențiali jihadiști care ar putea ajunge în Italia pe ambarcațiunile cu imigranți plecate de pe coasta libiană. Mesajele de propagandă transmise în ultima vreme de gruparea Statul Islamic pe rețelele de socializare și  pe televiziunile locale au menționat deseori Italia și Vaticanul ca posibile ținte.

După ce au masacrat sute de oameni în ultimele luni militanţii din organizaţia teroristă Statul Islamic au devastat un muzeu din Mosul, au distrus cu barosul artefacte vechi de sute de ani si  au ars mii de cărţi rare şi manuscrise rare din bibliotecile oraşulului irakian.

Există o țară în Europa care are nevoie de gunoaie. Despre Suedia e vorba. Deşi are aproape 10 milioane de locuitori, statul nordic nu mai are deşeuri pentru că a implementat un program extrem de eficient, în care gunoaiele sunt incinerate, producând astfel energie.