Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 2 martie 2015

anrp.jpg

Conducerea ANRP a demisionat în bloc

Conducerea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților demisionează în bloc. Angajații erau amendați în fiecare zi de instanță, pentru că nu retrocedează proprietăți în termenul de 30 de zile, așa cum prevede legislația. Cum s-a ajuns în această situație și despre posibile soluții discutăm în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Amenzi între 10 și 15.000 de lei și suspendarea temporară a activității … sunt sancțiunile aplicate începând de astăzi, comercianților care nu emit bon fiscal. Vor respecta vânzătorii deciziile, sunt prea drastice măsurile, care va fi impactul estimat al aplicării acestor penalizări, pe larg în această seară.
 
Asasinarea opozantului rus Boris Nemţov continuǎ sǎ fie un subiect de prima paginǎ în presa francezǎ, iar analizele şi comentariile nu sunt de loc optimiste în ce priveşte şansele descoperirii celor care au comis această crimă. Între timp,  autorităţile ruse anunță că oferă 50.000 de dolari pentru orice informaţie legată de asasinat.

Relațiile dintre Israel și Statele Unite sunt tensionate după ce autoritățile israeliene au acuzat Washingtonul că ar urma să încheie un acord cu Iranul pe tema programului său nuclear. Premierul Benjamin Netanyahu aflat la Washington se va adresa mâine congresului american.