Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 3 martie 2015

nemtov_inmormantare.jpg

Opozantul rus Boris Nemțov, înmormântat

Astăzi a fost înmormântat opozantul rus Boris Nemțov. Diverși politicieni europeni au fost împiedicați să participe la ceremonie. Pe de altă parte ancheta parchetului din Moscova bate pasul pe loc în asasinatul comis vineri noapte în apropierea Kremlinului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu fostul procuror șef aflat după gratii de mai bine de trei luni, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este în așteptarea unei noi conduceri. Ministerul Justiției a demarat procedura de selecție a procuroului șef de la DIICOT. Numirea este  făcută de șeful statului, la propunerea ministrului justiției.

La 7 luni de când a intrat în vigoare embargoul rusesc asupra produselor alimentare provenind din Uniunea Europeanî, autoritățile de la Moscova iau în calcul o relaxare parțială a interdicțiilor.  Despre ce este vorba vă spunem în această seară….

Premierul israelian Benjamin Netanyahu egalează în această seară recordul lui Winston Churchill, de trei discursuri în Congresul Statelor Unite. O replică la atitudinea președintelui Obama care apără  puternic un posibil acord cu Teheranul, pe dosarul nuclear iranian.  Israelul este îngrijorat de faptul că în acest fel I s-ar permite Iranului să se doteze cu arma nucleară.

De la 42 la 200 de lei pe lună. Este propunerea de creștere a alocației de stat pentru copii, înaintată de organizația Salvați Copiii. ONG-ul avertizează asupra procentului ridicat al copiilor care sunt expuși la risc de sărăcie și excluziune socială.

 

Emisiune realizată de Anca Năstase