Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 10 martie 2015

arthaud-muffat-vastine_0.jpg

Trei mari sportivi francezi, morți în Argentina

Franţa e în doliu! Zece persoane, printre care opt francezi -dintre care trei sportive de top–şi-au pierdut viaţa noaptea trecută în Argentina, în timpul filmărilor pentru o emisiune de tip reality-show. Cele două elicoptere la bordul cărora se aflau echipele de filmare şi participanţii la emisiune s-au ciocnit în aer şi au explodat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cele două comandamente NATO din Romania, destinate să întărească securitatea flancului estic, vor funcționa la București. Structurile militare urmează să fie operaţionale în 2016 şi 2018. Cum funcționează aceste comandamente, cine le va conduce și ce reacții ar putea apărea, în special din partea Rusiei la acest anunț discutăm în această seară.

În timp ce la București, ministrul Eugen Teodorovici anunță că angajaţii care gestionează fonduri europene vor avea un cod de conduită, la Strasbourg  un proiect al europarlamentarului Monica Macovei ar putea da undă verde procurorilor din alte state ale Uniunii Europene să desfășoare anchete în România, privind fraudele cu bani comunitari.

În condițiile în care aproximativ 50% dintre românii adulţi nu utilizează produse şi servicii bancare. Asociaţia Română a Băncilor a lansat un site de educaţie financiară. Clienții se pot informa despre drepturile, obligaţiile şi riscurile în creditare dar pot primi şi soluţii pentru restructurarea creditelor sau modalităţi de evitare a fraudelor.

Emisiune realizată de Anca Năstase