Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 martie 2015

horia.jpg

Șeful ANI, Horia Georgescu, reținut de DNA

După audieri maraton, șeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu a fost reținut de procurori. El este suspectat de abuz în serviciu, într-un dosar privind retrocedări ilegale, dosar desprins din cel al fostei șefe  DIICOT Alina Bica. Prejudiciul estimate de anchetatori este de 75 milioane euro.

sumarul emisiunii 40 de minute

Bruxelles are din nou suspiciuni de fraudă în proiectele europene derulate de România. Programul POSDRU a intrat în atenția Comisiei Europene. În acest moment, Bucureștiului îi sunt suspendate fonduri de 460 de milioane de euro, iar Ministerul de resort este obligat să reverifice cheltuielile.

Impozite mai mari pe toate terenurile și locuințele populației în proiectul de Cod Fiscal actualizat. Documentul prevede un impozit mai mare și pe maşini. Noul Cod Fiscal va fi trimis Senatului pe 25 martie, pentru dezbatere în regim de urgenţă.

Pe 16 martie 2014, cu un scor de 97% locuitorii din Crimeea votau pentru alipirea peninsulei la Rusia. Un an mai târziu chiar dacă nivelul de trai în regiune a scăzut drastic, premierul din Simferopol spune că  peninsula nu se va întoarce niciodată la Ucraina. Președintele rus confirmă că plănuia anexarea cu trei săptămâni înainte de referendum.

Discutăm și despre miza alegerilor legislative din Israel, care au loc mâine. Deși sondajele îi sunt favorabile candidatului laburist Isaac Herzog, votul indecişilor, evaluat la 20 la sutǎ din electorat, ar putea să cântărească în rămânerea lui Benjamin Netanyahu în funcția de premier.