Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 17 martie 2015

iohannis_la_kiev.jpg

Klaus Iohannis, vizită fulger la Kiev

Soldați ucrainieni răniți în luptele din estul separatist vor fi tratați în România. Este un anunț făcut de președintele Petro Poroșenko în cadrul vizitei de câteva ore pe care a făcut-o astăzi la Kiev  Klaus Iohannis.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Israelienii votează astăzi într-un scrutin legislativ anticipat cu valoare de referendum pentru Benjamin Netanyahu, în urma unei campanii care s-a concentrat mai degrabă asupra sărăciei decât asupra unor temeri privind înarmarea nucleară a Iranului sau conflictul cu palestinienii.

Compania americană Ford este în atenția Curții de Conturi după ce o verificare a instituției a stabilit că producătorul auto importă mai mult de jumătate din componentele modelului B-Max. Asta în condițiile în care contractul semnat cu statul român prevede că piesele trebuie să fie produse autohtone.

Federaţia Editorilor atrage atenția că datele barometrului cultural pe 2014 privind consumul de carte la români sunt eronate. Studiul potrivit căruia un român din doi ar citi o carte pe lună contrazice un eurobarometru din 2013 care susţinea că un român din doi citeşte doar o carte pe an. Încercăm să ne lămurim în această seară.