Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 martie 2015

tunisia.jpg

Atac terorist la Muzeul Bardo din Tunis. 19 morți

Cel puţin 19 oameni între care 17  turişti străini au fost ucişi într-un atac terorist comis la muzeul Bardo din capitala Tunisiei. Ostaticii au fost eliberaţi iar cei doi presupuşi terorişti şi un poliţist au murit în schimburile de focuri.

sumarul emisiunii 40 de minute

Traian Băsescu este în mod oficial urmărit penal. Fostul președinte s-a prezentat astăzi la sediul Parchetului General, unde trebuia să fie audiat ca suspect în dosarul in care senatorul Gabriela Vrânceanu Firea îl acuză de șantaj.

Un an de la anexarea Crimeei de către Rusia. Au avut loc ceremonii în Piața Roșie unde a fost prezent  și președintele Vladimir Putin. Și tot un an a trecut de când comunitatea internațională sancționa Moscova pentru această decizie. În acest moment însă, liderii europeni nu cad de acord asupra prelungirii sancţiunilor care expiră în luna iulie.

În Israel, victoria lui Benjamin Netanyahu în alegerile legislative generează temeri privind perturbarea eforturilor de pace în Orientul Mijlociu şi ar putea spori tensiunile cu Statele Unite, în condiţiile în care premierul israelian are deja o relaţie destul de tensionată cu preşedintele Barack Obama.