Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 martie 2015

plenul_senatului.jpg

Darius Vâlcov a fost reținut de DNA

Dan Șova scapă de arest, colegul său Darius Vâlcov, nu. Plenul Senatului a decis că fostul ministru al Transporturilor rămâne cu imunitate în timp ce pentru fostul responsabil de la Finanțe, parlamentarii dau undă verde procurorilor să-l aresteze. Darius Vâlcov a fost reținut de DNA.

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de Cod Fiscal și de Procedură Fiscală. Cea mai importantă prevedere vizează reducerea TVA de la 24 la 20% începând cu 1 ianuarie anul viitor. Totuși premierul anunță că scăderea taxei pe valoarea adăugată ar putea fi devansată, în sensul introducerii măsurii din luna iunie. Reducerea CAS însă va fi amânată cu un an, urmând să se aplice din 2018.

Trei zile de doliu național în Spania după prăbușirea Airbusului A-320 în Alpii francezi. Una din cutiile negre ale avionului a fost găsită, ceea ce se așteaptă să ușureze misiunea anchetatorilor. Cancelarul german și premierul spaniol vor ajunge astăzi la locul catastrofei.

Iar diplomatul Hans Klemm a fost nominalizat în funcţia de ambasador al Statelor Unite în România. Care este procedura de aici inainte și când ar putea fi instalat în funcție vă spunem în această seară. Ultimul șef de misiune diplomatică la București a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul în decembrie 2012.

Emisiune realizată de Anca Năstase