Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 30 martie 2015

cod_fiscal.jpg

Consiliul Fiscal respinge schimbarea Codului Fiscal

Consiliul Fiscal respinge schimbarea Codului Fiscal. Specialiștii avertizează că reducerile de taxe vizate ar duce la deviații de proporții de la țintele bugetare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un grup de senatori PSD pregătește modificarea Codului de Procedura Penală astfel încât un inculpat arestat preventiv sa nu mai fie încătuşat, cu excepţia infracţiunilor prin violență. Comisia juridică a Senatului va discuta mâine propunerea.

Investiţiile americane în România ar trebui să atingă nivelul de colaborare din domeniul politico-militar dintre cele două state. O spune președintele Klaus Iohannis care atrage atenția că în contextul conflictului din Ucraina independenţa energetică este cel mai bun mijloc de apărare.  Între timp, diplomatul care a condus echipa americană ce a negociat instalarea scutului antirachetă la Deveselu vine astăzi la București.

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy marchează prima victorie electorală de la revenirea în politică. UMP, formațiunea pe care o conduce, împreună cu aliatul său UDI au câștigat  alegerile regionale. Stânga la putere înregistrează o înfrângere electorală.

În Marea Britanie  Parlamentul s-a dizolvat automat, ceea ce marchează startul campaniei electorale pentru alegerile generale din 7 mai. Ultimele sondaje arată că Partidul Conservator al premierului David Cameron şi Partidul Laburist sunt la egalitate. 

Pe fondul raidurilor saudite împotriva rebelilor șiiți din Yemen, liderii arabi reuniți într-un summit în Egipt, au convenit asupra formării unei forţe militare unificate pentru situaţii de criză. Ce șanse are ideea având în vedere că o propunere anterioară similară nu a reuşit să producă rezultate într-o lume arabă divizată, discutăm în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase