Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 1 aprilie 2015

Vești bune și mai puțin bune în prima zi a lunii aprilie. De astăzi scad temporar preţurile la gaze şi la medicamente, dar cresc accizele la ţigări. Pe de altă parte dupa 30 de ani sunt eliminate cotele de lapte situație care, au avertizat patronatele și sindicatele din agricultură, va duce la o invazie a importurilor ieftine. 

sumarul emisiunii 40 de minute

România susține Turcia în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Pe de altă parte Ankara a anunțat că va da un răspuns cât mai rapid la cererea Bucureștiului privind participarea la centrele NATO. În plan economic, cele două părți și-au propus ca schimburile economice să ajungă până la 10 miliarde de dolari. Acum depășesc cu puțin 6 miliarde.  

Negocierile privind programul nuclear iranian au intrat în prelungiri. Termenul limită pentru găsirea unui acord a expirat ieri. Care sunt punctele încă în litigiu între Occident și regimul de la Teheran discutăm în această seară. 

Liderul opoziţiei nigeriene  câştiga alegerile prezidenţiale  din statul african. Muhammadu Buhari s-a axat în campania electorală pe combaterea corupţiei endemice din ţară şi lupta împotriva gruparii Boko Haram.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase