Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 2 aprilie 2015

Zeci de mii de islamişti din 100 de ţări s-au alăturat reţelelor teroriste din Orientul Mijlociu, indică un raport ONU. Majoritatea străinilor care se duc să lupte pentru Statul Islamic provin din Franța, din Finlanda, din Rusia. Nu și din România. Țara noastră ar fi mai degrabă rută de tranzit pentru extremiști.

sumarul emisiunii 40 de minute

Președintele Traian Băsescu este la Chișinău, într-o vizită privată. Fostul șef al statului a primit Ordinul "Ştefan cel Mare", decorația militară supremă a Republicii Moldova. Amână însă depunerea cererii pentru a obține cetățenia moldovenească.

Sunt din ce în ce mai multe vocile care susțin ca prelungirea dialogului pe dosarul nuclear iranian nu este de bun augur. Ce ar presupune un veritabil acord? Dinspre Occident ar trebui să   auzim cǎ ridică toate sancţiunile economice împotriva Iranului. Numai în schimbul unui astfel de angajament ar accepta Teheranul sa renunţe la un program nuclear pe care l-a pregǎtit în secret, timp de peste 20 de ani.

Rezultate surprinzătoare ale unui studiu internațional care arată că elevii români copiază, chiulesc și întârzie mai puţin decât cei din alte peste 30 de ţări . Potrivit aceleași cercetari actele de vandalism, agresare a colegilor sau furt sunt la un nivel mai scăzut în școlile românești. Comentam în 40 de minute.

În condițiile în care Bucureștiul este oraşul cu cel mai mare risc seismic din ţară si ocupă poziția a 10-a la nivel mondial, Guvernul aprobă un proiect care prevede lucrări de consolidare, în acest an la doar 25 de clădiri, la nivelul întregii țări. Discutăm în această seară…

 
Emisiune realizată de Anca Năstase