Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nici un mare investitor din Rusia sau Statele Unite nu e interesat să preia Oltchim

oltchim.jpg

Oltchim

Joi a fost ultima zi de depunere e ofertelor pentru privatizarea combinatului. Rămân în cursă principalul acționar minoritar al combinatului, firma germană PCC, omul de afaceri Ștefan Vuza și realizatorul TV Dan Diaconescu. Cine are cele mai mari şanse să preia combinatul aflăm în 40 de minute.

Lumea musulmană rămâne inflamată iar Occidentul rămâne în alertă. În timp ce în Franţa şi Germania sunt ample polemici privind linia fină de demarcaţie între libertatea de exprimare şi ofensa religioasă, organizaţia pentru cooperare islamică intenţionează să înscrie blasfemia printre delictele recunoscute de dreptul internaţional.

Uniunea Europeană şi China au fost în summit la Bruxelles. Pe fondul unor schimburi comerciale in scădere,  întâlnirea a reprezentat un prilej a fi repuse pe tapet tensiuni mai vechi privind libertatea presei.

Organismele modificate genetic sunt o otravă! Concluzia unui studiu publicat în  toată presa franceză provoacă ample dezbateri şi luări de poziţie. "Franţa va cere interzicerea la nivel european a OMG-urilor dacă validitatea testelor efectuate de universitari se confirmă" a spus premierul Jean-Marc Ayrault. Ce a scos la iveală ancehta realizată în secret la universitatea din Caen vă spunem în această seară.

 
Emisiunea 40 de minute din 20 septembrie 2012