Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zi decisivă pentru soarta Oltchim

oltchim2.jpg

Privatizarea Oltchim

Sunt în analiză ofertele financiare depuse de cei patru competitori iar în urma acestei evaluări se va decide cine va prelua combinatul. În cursa pentru privatizare  se află patru investitori: PCC, acţionarul minoritar al Oltchim, Aisa Invest şi Chimcomplex, companii româneşti controlate de omul de afaceri Stefan Vuza şi realizatorul TV Dan Diaconescu.

Studiul realizat de o echipă de cercetători din Franţa, privind organismnele modificate genetic îi pune faţă în faţă pe susţinătorii şi criticii acestor produse.  Consumatorii români ar trebui să fie foarte atenţi la etichete, până când se va dovedi că OMG-urile sunt inofensive pentru sănătate, spune la RFI preşedintele Universităţii Ecologice Mircea Duţu.

Occidentalii se aşteaptă vineri, în ziua marii rugăciuni în ţările musulmane, la noi proteste faţă de filmul antiislam “Inocenţa musulmanilor” şi faţă de publicarea, în Franţa, a caricaturilor lui Mahomed. Din 11 septembrie, când a apărut controversata peliculă şi până acum, peste 30 de oameni au murit în manifestaţiile violente împotriva filmului care-l parodiază  pe profet.

Continuă schimbările operate la conducerea Institutelor Culturale Române din străinătate. Cea mai recentă modificare s-a produs la ICR Paris, Katia Dănilă a aflat de pe site-ul instituţiei ca fost demisă din funcţia de director al filialei.  Echipa pe care o conducea Dănilă reuşise să obţină statutul de ţară invitată, pentru România, la Salonul cărţii de anul viitor, de la Paris.

 
Emisiunea 40 de minute din 21 septembrie 2012