Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Remus Cernea: Ar fi cea mai sinistră surpriză din viaţa mea dacă Ponta se va răzgândi în privinţa Roşiei Montane!

Ar fi un dezastru pentru România ca proiectul aurifer de la Roşia Montană să fie demarat. Iată ce declară la RFI deputatul Remus Cernea. El spune la emisiunea Planeta Verde că parlamentarii "verzi" aleşi sub sigla USL se vor opune vehement, dacă Puterea actuală ar vrea să avizeze exploatarea minieră pe bază de cianuri.

Remus Cernea crede că USL nu va aviza vreodată proiectul aurifer de la Roşia Montană: "Mă îndoiesc că USL va susţine un astfel de proiect. Au fost mai multe declaraţii ale premierului şi în perioada primei guvernări USL, cea de şapte luni, când am fost consilierul de stat pe teme de mediu al prim-ministrului. Eu îi cunosc opiniile şi ar fi poate cea mai sinistră surpriză din viaţa mea să văd că Victor Ponta şi le va schimba, în privinţa Roşiei Montane. Nu cred, nu cred".

Deputatul Remus Cernea susţine că nimic nu-i obligă pe el şi pe celălalt deputat "verde", Ovidiu Iane să voteze la fel ca grupul parlamentar din care fac parte. "Noi suntem doi verzi, suntem cumva autonomi. Faptul că suntem în grupul PSD nu implică o obligativitate ca noi să votăm sau să avem o poziţie unitară cu grupul. De fiecare dată când ni se va cere un vot, va trebui să-l discutăm înainte. Noi suntem totuşi doi parlamentari, doi deputaţi verzi şi nimeni nu ne poate impune de la nici un partid cum să votăm", explică Cernea.

 
Remus Cernea, intervievat de Cosmin Ruscior, despre mandatul său de deputat şi Roşia Montană