Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 10 ianuarie 2014

dana_blandu.jpg

Învăţătoarea Dana Blându, de la Şcoala nr. 10, a fost dată afară

Învăţătoarea Dana Blându, de la Şcoala 10 din Capitală, acuzată că cerea bani de cadouri părinţilor a fost dată afară. Ministerul Educaţiei anunţă că intenţionează să modifice legea astfel încât persoanele în această situaîie să nu se mai poată întoarce în sistem.  În context  sindicatele cer interzicerea prin lege a fondului clasei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Descentralizarea pe care guvernul şi-a asumat rîspunderea în Parlament, în luna noiembrie, este neconstituțională. Este hotărârea unanimă a judecătorilor Curţii Constituţionale. Ce se întâmplă mai departe cu actul normativ şi ce schimbări trebuie operate vă spunem în această seară.

În urmă cu un an, Franţa intervenea militar în Mali. Era declanşată operaţiunea "Serval". Misiunea soldaţilor francezi era să stopeze înaintarea spre capitala Bamako a islamiştilor. Parisul a anunţat recent că trupele sale vor fi rechemate în mare parte acasă.  

Iar viaţa privată a lui Francois Hollande ar putea fi afectată de un scandal amoros. Presa franceză scrie despre presupusa relaţie a preşedintelui cu o actriţă.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase