Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 14 ianuarie 2014

ion_iovcev.jpg

Ion Iovcev, dir. Liceul Lucian Blaga din Tiraspol denunţă presiunile regimului nistrean

Tiraspolul a îngheţat conturile liceului cu predare în limba română Lucian Blaga. Directorul instituţiei spune că dacă presiunile regimului nistrean vor continua liceul îşi va închide porţile în cel mult jumătate de an. În prezent aici mai învaţă 146 de elevi. În anul 2000 erau de şase ori mai mulţi.  Imediat în 40 de minute un interviu cu directorul liceului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Conferinţă de presă în desfăşurare la această oră la Palatul Elysee. În faţa a 600 de jurnalişti François Hollande va detalia cu prioritate chestiuni economice.  Toata lumea e interesată mai degrabă de scandalul amoros în care ar fi implicat presedintele, presupusa idilă cu o actriţă.

Aproape 53 de milioane de egipteni voteaza marţi şi miercuri în cadrul unui referendum privind adoptarea unei noi Constituţii. Măsurile de securitate sunt sporite. Cu două ore înaintea deschiderii urnelor, un atentat cu o bombă artizanală a vizat un tribunal din  Cairo, fără să provoace morţi sau răniţi.

Moment important pentru fotbalul românesc: Adrian Mutu a revenit oficial în campionatul intern. Jucătorul a fost prezentat astăzi la noua sa echipă, Petrolul Ploieşti.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase