Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 17 ianuarie 2014

elevi_in_clasa.jpg

Anchetă ISMB: Directoarea Şcolii "Sf. Andrei" din Capitală a fost demisă

O nouă demitere  la o şcoală din Capitală după ancheta realizată de Inspectoratul Şcolar. Directoarea Şcolii Sfantul Andrei a fost destituită. Inspectorii au desfăşurat în paralel trei anchete, după ce părinţii s-au plâns că dascălii le-au cerut bani pentru fondul clasei, ca să cumpere televizoare, laptopuri, table magnetice şi manuale auxiliare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Investiţiile străine directe au totalizat aproape 2,4 miliarde de euro în primele 11 luni ale anului trecut, nivel care marchează un maxim al ultimilor patru ani, arată datele Băncii Naţionale a României. Vă explicăm creşterea în 40 de minute.  

Barack Obama anunţă vineri încheierea programului de supraveghere masivă al NSA. Preşedintele american susţine în aceste momente un discurs pe tema reformei practicilor agenţiei de informaţii. Administraţia a explicat că această bază de date este indispensabilă pentru reperarea eventualilor complici ai suspecţilor de terorism pe teritoriul american.

Opoziţia ucraineană denunţa adoptarea de către putere a unor legi care  înăspresc sancţiunile aplicate manifestanţilor. Dacă ies în stradă fără autorizaţie sau îşi instalează corturi, protestatarii pot ajunge şi la închisoare. De la sfârşitul lunii noiembrie, Kievul este scena protestelor împotriva administraţiei Ianukovici.

Catalonia mai face un pas spre independenţă. Joi Parlamentul catalan aprobat o rezoluţie care solicită guvernului spaniol autorizaţia pentru organizarea unui referendum în favoarea independenţei regiunii.