Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 20 ianuarie 2014

fmi.jpg

O nouă misiune FMI la Bucureşti din 21 ianuarie

Marţi începe o nouă misiune a Fondului Monetar Internaţional în România. Guvernul trebuie să-i convingă pe finanţatorii internaţionali, că poate compensa pierderile provocate de amânarea cu trei luni a accizei de 7 eurocenţi pe carburanţi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Situaţia continuă să fie tensionată la Kiev după o noapte de ciocniri violente, soldată cu sute de răniţi. Sub presiunea Statelor Unite, autorităţile ucrainiene s-au angajat să înfiinţeze împreună cu reprezentanţii opoziţiei, o comisie pentru soluţionarea crizei.  

Iranul, principalul aliat al regimului de la Damasc, va participa la Conferinţa Geneva II pe tema Siriei, organizată miercuri la Geneva, dar nu acceptă instalarea unui guvern de tranziţie în Siria. Decizia de a invita Teheranul la această întâlnire nemulţumeşte însă opoziţia siriană care va lipsi de la reuniune.

Ajung sau nu în farfuriile românilor alimente modificate genetic? Da, spune preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli. Dimpotrivă, îl contrazice şeful asociaţiei Agent Green. Disputa revine în atenţia opiniei publice după ce săptămâna trecută Parlamentul European a adoptat o rezoluţie ce interzice cultivarea unui anume tip de porumb modificat genetic.