Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 21 ianuarie 2014

accident_apuseni.jpg

Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni

Două persoane decedate, patru internate la Cluj-Napoca şi mai multe anchete care se desfăşoară în paralel în cazul tragediei aviatice din Munţii Apuseni. Între timp unul din medicii răniţi în accident s-a întors în Bucureşti cu o cursă de linie.

sumarul emisiunii 40 de minute

Superimunitatea şi dezincriminarea conflictelor de interese, criticate dur în Raportul MCV. Experţii europeni sunt îngrijoraţi şi în ceea ce priveşte independenţa sistemului judiciar. Raportul va fi prezentat oficial miercuri.  

Mii de oameni raman in strada la Kiev. Protestele ar putea deveni din nou violente pentru ca astazi intra in vigoare legile care stabilesc pedepse mai aspre pentru manifestanti.  In acest fel se deschide calea arestarilor abuzive spun reprezentantii opozitiei.

ONU a anulat invitatia lansata Iranului de a participa la Conferinta Geneva II care incepe maine in Elvetia. In absenta Teheranului, principalul aliat al Damascului,  au sau nu vreo sansa participantii la reuniune sa gaseasca o solutie la conflictul care macina Siria de aproape trei ani? Pararerile sunt impartite. Discutam pe larg in aceasta seara.