Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 23 ianuarie 2014

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

La patru zile de la tragedia aviatică din Apuseni, ministrul de interne Radu Stroe demisionează. Între timp comisia de anchetă care a preluat epava avionului prăbuşit face noi informări privind zborul din după-amiaza de luni. Discutăm pe larg, imediat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Kievul a fost şi noaptea trecută un câmp de luptă. Până acum 5 persoane şi-au pierdut viaţa în confruntările dintre poliţie şi manifestanţi. Deşi atât Statele Unite cât şi Bruxellesul s-au arătat îngrijorate de situaţie, cancelariile europene nu se grăbesc să adopte sancţiuni împotriva Ucrainei. În ţară, preşedintele Ianukovici cere sesiune extraordinară a Parlamentului pentru eventuala demitere a Guvernului.

Impas la conferinţa Geneva II, dedicată Siriei. Joi delegaţiile au o zi de pauză după ce miercuri la Montreaux, reprezentanţii regimului sirian, membrii opoziţiei în exil şi responsabilii occidentali nu au reuşit să ajungă la o înţelegere. Părţile nu reuşesc să găsească un compromis referitor la viitorul preşedintelui Bashar al-Assad.