Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 27 ianuarie 2014

viscol_in_romania.jpg

ANM anunţă din nou viscol miercuri şi joi

Guvernul instituie stare de alertă în judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila. De miercuri este aşteptat un nou val de ninsori şi viscol. De vineri vor fi temperaturi de până la minus 20 de grade.

sumarul emisiunii 40 de minute

Uniunea Europeană îndeamnă puterea de la Kiev să-şi "îndeplinească promisiunile" făcute opoziţiei iar acesteia din urma să se desolidarizeze de manifestanţii care recurg la violenţă. La finalul negocierilor de sâmbătă, preşedintele Ianukovici a propus postul de premier opozantului Arseni Iaţeniuk şi pe cel de vicepremier fostului boxer Vitali Kliciko. Ianukovici s-a declarat pregătit să discute si o revizuire a Constituţiei în sensul de a ceda  Guvernului o parte din puterile preşedintelui.

După întreaga isterie creată de presa britanică referitoare la invazia romanilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Regatul Unit, însuşi premierul David Cameron afirmă că nivelul migrării din România şi Bulgaria este "rezonabil". Mai mult, primul ministru respinge adoptarea de noi măsuri împotriva imigranţilor, măsuri cerute insistent de parlamentarii conservatori.

Preşedintele Francois Hollande este în vizită oficială în Turcia, într-o încercare de refacere a relaţiei bilaterale, după epoca Sarkozy. Fostul preşedinte s-a opus în mod constant aderării Ankarei la Uniunea Europeană, considerînd că turcilor trebuie să li se acorde doar un statut de partener privilegiat. Pentru a marca importanţa vizitei, Hollande se află în fruntea unei importante delegaţii formată din 7 miniştri.