Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"PlayStation este pe gustul europenilor"

În 1994 era lansată în Japonia prima consolă de jocuri video PlayStation. După aproape 20 de ani, apariția lui PlayStation 4 la sfârșitul lui 2013, a făcut că Sony să câștige lupta directă cu rivalul american Xbox de la Microsoft.

Peste 4,2 milioane de astfel de console au fost vândute în ultimele două luni ale anului trecut. În doar 24 de ore de la lansarea în America de Nord, erau deja vândute peste un milion de exemplare. Astăzi, PlayStation 4 este lansat oficial și în România, iar stocurile par din start a fi insuficiente.

Despre lupta dintre cei doi mari producători de console de jocuri video Xbox și PlayStation, Cătălin Nițu, autorul platformei online dedicată jocurilor dar și industriei IT, Player One.ro, spune astfel: "În primul rând, Xbox-ul s-a lansat în mai puține teritorii față de Playstation, ceea ce înseamnă că din start, o parte din vânzări nu putea fi acoperită. Totuși, jocurile exclusive de la Playstation sunt mai pe gustul europenilor. Microsoft s-a axat mai mult pe piața americană și a încercat să aducă conținut dedicat zonei respective."

Dar mai multe amănunte despre lansarea PlayStation4 în România, în interviul realizat de Valentin Panduru în RFI360 cu Cătălin Nițu.

 
Valentin Panduru în dialog cu Cătălin Nițu