Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 29 ianuarie 2014

drum_inchis.jpg

Miercuri, cod roşu în şase judeţe din sud-est

Brăila, Buzăul, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea  mai rămân patru ore sub avertizare cod roşu de ninsori şi viscol. În aceste zone rămâne în vigoare şi starea de alertă. A2 şi A3 sunt din nou închise la fel şi mai multe drumuri naţionale. 

sumarul emisiunii 40 de minute

România şi Italia îşi consolidează parteneriatul strategic. Este mesajul vizitei de ieri a ministrului de externe Titus Corlăţean la Roma.  Şeful diplomaţiei spune că unul din scopurile vizitei a fost pregătirea unei întâlniri între şefii guvernelor român şi italian.

 În Ucraina amnistierea manifestanţilor promisă de autorităţi protestatarilor întârzie să se producă. Între timp Rusia spune că îşi va onora promisiunea de a acorda Kievului un credit de 15 miliarde de dolari dar aşteaptă formarea unui nou guvern, după demisia de ieri a premierului Mikola Azarov.

Partea a doua a lungmetrajului Nimfomana, al regizorului danez Lars von Trier, a fost interzis în cinematografele româneşti, după o decizie a Centrului Naţional al Cinematografiei. Ulterior CNC a revenit asupra hotărârii şi a anunţat că va lua o decizie definitivă după ce va mai viziona pelicula odată. Vă spunem în această seară în ce condiţii sunt interzise filmele în Franţa.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase