Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 5 februarie 2014

lucian_blaga_liceu.jpg

Tiraspol: directorul liceului "Lucian Blaga" cu predare în limba română a fost reţinut

Directorul Liceului "Lucian Blaga" cu predare în limba română din Tiraspol  a fost reţinut de securitatea transnistreană împreună cu contabila şi şoferul unităţii de învăţământ. Imediat va fi cu noi în direct Valeria Viţu corespondent RFI la Chişinău.

sumarul emisiunii 40 de minute

 

Uniunea Transportatorilor cere anularea accizei suplimentare de 7 eurocenţi la motorină si avertizeaza că, în caz contrar, şoferii vor cumpăra carburanţi dinafara ţării, fapt care va sărăci bugetul autohton.

Într-un raport facut public miercuri ONU cere Vaticanului să aducă în faţa justiţiei preoţii pedofili. Sfântul Scaun este condamnat că adoptă "sistematic" politici care permit preoţilor să abuzeze sexual de mii de copii în întreaga lume.

Zi importantă pentru Ucraina. Şefa diplomaţiei europene se întâlneşte cu preşedintele Ianukovici pentru a negocia o ieşire din criza politică, dar mai ales un eventual ajutor financiar din partea Europei şi a Statelor Unite. Liderul de la Kiev rămâne în contact şi cu Moscova, pentru că vineri, în debutul Jocurilor Olimpice de la Soci, se va întâlni  şi cu preşedintele rus, Vladimir Putin.