Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 6 februarie 2014

daniel_chitoiu.jpg

Ministrul de finanţe, liberalul Daniel Chiţoiu a demisionat

Ministrul de Finanţe liberalul Daniel Chiţoiu a demisionat. Ministrul era pe lista neagră a remanierii pentru că nu s-a sfătuit cu partidul când guvernul a anunţat că va sprijini persoanele care au dificultăţi în a-şi plăti ratele la bancă. Potrivit unor surse s-ar pregăti si alte schimbări în guvernul Ponta.

sumarul emisiunii 40 de minute

În timp ce Statele Unite avertizează că teroriştii care ar putea lovi în timpul Olimpiadei de la Soci ar putea ascunde substanţe explozive şi în tuburile cu pastă de dinţi, Rusia le cere tuturor beligeranţilor angajaţi în conflicte armate din întreaga lume, în special în Siria, să respecte un armistiţiu în timpul întrecerilor sportive.

Opoziţia turcă şi numeroase organizaţii neguvernamentale denunţă amendamentele controversate adoptate de Parlament care întăresc controlul statului asupra Internetului. Noua lege permite autorităţii guvernamentale de telecomunicaţii să blocheze fără decizia justiţiei site-uri care aduc atingere "vieţii private" sau publică un conţinut considerat "discriminatoriu sau ofensator".

Joi începe cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin. România nu participa cu nici o peliculă în competiţia oficială. În afara concursului va fi prezentat  documentarul „Al doilea joc“, de Corneliu Porumboiu. Anul trecut Ursul de Aur era câştigat  revenea filmului  "Poziţia copilului" de Călin Peter Netzer.

Vorbim şi despre o premieră în Europa! Franţa a distrus 3 tone de fildeş confiscat de la diverşi traficanţi. O acţiune menită să sensibilizeze opinia publică contra acestui tip de trafic.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase