Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 10 februarie 2014

iohannis_luni.jpg

Va fi Klaus Iohannis şi vicepremier şi ministru de Interne?

Nu s-a discutat să iau locul cuiva, dar PNL a hotărât să fiu vicepremier, ceea ce voi fi Este declaraţia lui Klaus Iohannis după negocierile de astăzi dintre liderii USL.  Mâine, la o noua rundă de discuţii, atât liberalii cât şi social-democraţii sunt aşteptaţi cu propuneri de modificare a structurii Guvernului. Între timp, ANI informează într-un comunicat că funcţia de ministru este incompatibilă cu cea de primar. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Preşedintele Traian Băsescu a fost amendat cu 600 de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru declaraţiile pe care le făcea în noiembrie 2010, la Ljubljana, despre romii nomazi. Şeful statului aprecia atunci că "mulţi dintre ei, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură".

 Preşedintele Francois Hollande începe luni o vizită oficială, de trei zile în Statele Unite, prima de acest gen a unui şef de stat francez în ultimii 18 ani. Principalul obiectiv vizează relansarea relaţiilor economice dintre cele două state. Jurnaliştii de peste Ocean ar putea fi preocupaţi şi de scandalul amoros pe care l-a traversat liderul de la Elysee. 

Iar votul prin care elveţienii şi-au dat acordul pentru impunerea unor cote în privinţa imigraţiei tensionează relaţiile dintre Berna şi Bruxelles. Această limitare îi va afecta inclusiv pe cetățenii europeni, care nu aveau nevoie de nicio aprobare pentru a se stabili în Elveția, dacă aveau un loc de muncă.

 

 
Emisiune realizată de Anca Năstase