Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 11 februarie 2014

antonescu_si_ponta.jpg

Liderii USL, o nouă încercare eşuată de a remania Guvernul

 Liderii USL nu au ajuns nici marţi la un consens în ce priveşte funcţia pe care o va ocupa Klaus Iohannis şi restructurarea Guvernului. Victor Ponta a propus atribuirea câte unui post de vicepremier din partea fiecărui partid al coaliţiei la putere, idee respinsă însă de liberali. Discutăm pe larg în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Încă un torţionar, al patrulea începând din vara anului trecut, este deconspirat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Este vorba de fostul comandant al Coloniei de muncă de la Cernavodă, Florian Cormoş, acuzat de crime împotriva umanităţii. Cel puţin 115 persoane au murit în cele patru luni în care Cormoş a condus penitenciarul. 

Preşedintele francez Francois Hollande a fost primit la Casa Albă de omologul său american, Barack Obama, şi de soţia sa, Michelle, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale a liderului de la Paris în Statele Unite. Ziua se va încheia cu un dineu de gală oferit în onoarea sa, de cuplul prezidenţial american.

Valoarea schimburilor comerciale dintre Franţa şi România a atins un nivel record în 2013, de peste 7 miliarde euro. Anunţul a fost făcut de ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, prezent la Forumul Franţa-Europa Centrală şi de Sud-Est care se desfăţoară la Bucureşti. Peste 300 de firme din 12 ţări din regiune, plus o delegaţie din Maroc, discută despre oportuniţăile de investiţii în România şi în zonă.