Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 12 februarie 2014

cota_unica.jpg

Guvernul ar putea introduce cote de impozit pe salariu diferenţiate

Guvernul se gândeşte din nou la aplicarea unor cote diferenţiate de impozitare pe veniturile salariale. Strategia fiscal bugetară pentru perioada 2014-2016, prevede renunţarea la cota unică de 16%. Discutăm în această seară cu analistul economic Constantin Rudniţchi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cetăţenii moldoveni sunt din ce în ce mai aproape de momentul în care vor călători liber în Uniunea Europeană. Comisia LIBE a votat în favoarea eliminării vizelor. Votul în plenul Parlamentului  de la Strasbourg  va  fi  dat  pe  25  februarie, iar apoi, în câteva săptămâni măsura intră în vigoare.

La masă cu şefii Google şi Facebook, Francois Hollande încearcă să aducă în Franţa o parte din Silicon Valley. Liderul francez se afla astăzi în California, în ultima zi a vizitei sale de stat. Pe agendă figurează întâlniri cu oameni politici şi de afaceri, şi inaugurarea unui centru tehnologic franco-american.

Presa din România este mai liberă decât cea din Statele Unite. Este rezultatului clasamentului anual întocmit de organizaţia Reporteri fără Frontiere. Totuşi, România a coborât trei locuri, de pe 42 pe 45, în ierarhia mondială.