Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 5 martie 2014

asumare_raspundere.jpg

Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul de guvernare

Într-un mod neaşteptat criza politică se încheie. Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe programul de guvernare. De partea sa preşedintele Traian Băsescu urmează să valideze noul cabinet.

sumarul emisiunii 40 de minute

11 miliarde de euro. Este valoarea planului de sprijin pe care Comisia Europeană îl anunţă pentru Ucraina. Între timp, pe teren, forţele ruse controlează parţial două baze de lansare a rachetelor din Crimeea.

S-a încheiat simularea evaluării naţionale pentru elevii claselor a VIII-a. Peste 51 % dintre elevii prezenţi la examen au picat. La testele de matematică lucrurile au stat cel mai rău. Ministerul Educaţiei a dispus mai multe măsuri pentru remedierea situaţiei, în vederea examenelor din vară.

Iar în Franţa a provocat stupoare un nou scandal, cu totul inedit: un consilier al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy a înregistrat sistematic reuniunile la care participa la Palatul Elysée. În contextul apropiatelor alegeri municipale din martie, tabǎra dreptei este din nou fragilizatǎ. Discutăm pe larg în această seară…