Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 7 martie 2014

bani.jpg

Scăderea TVA şi CAS, în programul de guvernare al cabinetului Ponta 3

Programul de guvernare propus de cabinetul Ponta III a fost făcut public astăzi, în şedinţa de Guvern. Revenirea TVA la 19% şi scăderea CAS cu 5% pentru angajator în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite, scutirea de impozit a profitului reinvestit  şi creşterea salariului minim la 1100 de lei până în 2016 sunt câteva dintre măsurile care se regăsesc în document.

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentul rus va respecta alegerea Crimeei la referendum. Consultarea populară va avea loc peste o săptămână: locuitorii din peninsulă  vor avea de ales între o alipire l-a Rusia şi o autonomie consolidată. Între timp, pe fondul crizei din Ucraina, Moscova avertizează în legătură cu încălcarea drepturilor cetăţenilor ruşi din Transnistria.

Victor Ponta se alătură şi el oamenilor politici care susţin graţierea lui Gică Popescu. După Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu, premierul spune că sprijină ideea dar nu se exprimă din postura de şef al guvernului ci ca simplu cetăţean. Răzvan Burleanu, noul preşedinte al FRF a anunţat că nu va semna petiţia de graţiere a fostului internaţional.

Convorbirile telefonice ale fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy au fost monitorizate anul trecut de justiţie, într-un presupus caz de finanţare a campaniei sale electorale din 2007 de catre fostul lider libian Muammar Kadhafi. Informatia apare în cotidianul Le Monde, care citindu-l pe avocatul fostului lider de la Elysee scrie că cel mai probabil interceptările continuă. 

Şi…o scriitoare de origină bulgară stârneşte un imens scandal în Germania după ce i-a calificat pe copiii rezultaţi în urma fertilizării în vitro drept „semi-fiinţe”.