Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grija zilei de mâine

Criza economică este în mare măsură responsabilă de progresele inregistate de speranța de viață în Europa, avertizează Organizația Mondială a Sănătății, într-un raport publicat miercuri.

Spania este țara în care se înregistrează cel mai ridicat nivel al speranței de viață în Europa, cu 82,2 ani. Speranța de viață variază și în funcție de sex. Este în medie de 80 de ani pentru femei și de 72,5 ani pentru bărbați. O veste bună ar fi că rată sinuciderilor a scăzut până la 40% în funcție de țară, începând de la mijlocul anilor '90, însă se constată o ușoară încetinire a acestei scăderi odată cu apariția crizei economice în 2008.

România se află pe lista țărilor europene cu cei mai stresați cetățeni. Un studiu realizat de Regus, arată că 63% dintre angajați intervievați se recunosc stresați, principala sursă de stres fiind situația financiară. De la începerea crizei internaționale, principală sursă de stres a salariaților din toată lumea a devenit jobul. Despre cauzele apariției stresului și cum poate fi acesta combătut, Valentin Panduru a vorbit cu specialistul psiholog al programului RFI360, Anca Boalcă.

 
Valentin Panduru în dialog cu Anca Boalcă