Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 14 martie 2014

kerry_si_lavrov.jpg

Serghei Lavrov: Rusia nu intenţionează să invadeze militar estul Ucrainei

Întâlnire crucială la Londra între şeful diplomaţiei americane John Kerry şi omologul său rus Serghei Lavrov, cu două zile înaintea referendumului din Crimeea. Occidentalii denunţă o "anexare", în timp de Moscova susţine că respectă dreptul internaţional iar preşedintele Putin neagă o intervenţie in regiune.

sumarul emisiunii 40 de minute

În contextul crizei ucrainiene, premierul Ponta a fost astăzi la Chişinău şi a subliniat încă odată că România este interesată de păstrarea integrităţii teritoriale a Moldovei. De partea sa şeful guvernului moldovean susţine că graniţa statului vecin este bine păzită împotriva "elementelor subversive". Între timp, Consiliul Uniunii Europene şi-a dat acordul pentru liberalizarea vizelor în cazul cetăţenilor moldoveni.

19 tone de carne retrase de pe piaţă, în urma controalelor din magazine în toată ţara. Zece persoane arestate în dosarul de evaziune fiscală şi comercializare de produse  alterate. Este rezultatul scandalului cărnii izbucnit acum două zile.

3 ani de la izbucnirea conflictului sirian. 140.000 de oameni şi-au pierdut viaţa până acum. Preşedintele Bashar al-Assad spune că va continua lupta împotriva rebelilor.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase