Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 martie 2014

putin.jpg

Vladimir Putin se exprimă marţi în faţa Parlamentului pe tema Crimeei

După votul masiv din Crimeea în favoarea alipirii la Federaţia Rusă, autorităţile din peninsulă adoptă rubla ca monedă oficială si dizolvă unităţile militare ucrainene de pe teritoriul regiunii. Vladimir Putin se va exprima maine în faţa Parlamentului rus pe tema Crimeei. Între timp parlamentul de la Kiev aprobă o mobilizare parţială a forţelor armate.

sumarul emisiunii 40 de minute

Occidentalii se pregătesc să riposteze după referendumul din Crimeea. UE decide sancționarea unor oficiali ruși si ucrainieni, fără să vizeze însă Kremlinul, pentru a păstra deschisă ușa dialogului cu Moscova. De partea sa Rusia propune Europei şi Statelor Unite crearea unui grup internaţional "de susţinere" a Ucrainei.

10 zile au trecut de la dispariţia avionului malaezian MH370…în continuare nici o urmă a Boeingului 777. Aproximativ 25 de țări participă la operațiunile de căutare a aparatului de zbor, în nordul și sudul Oceanului Indian. Israelul îşi ia măsuri sporite de securitate de teamă că avionul ar putea fi folosit într-un atentat.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase