Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 martie 2014

Uniunea Europeană şi Ucraina au semnat partea politică a Acordului de Asociere. Partea economică a înţelegerii va fi semnată după alegerile din 25 mai. În noiembrie anul trecut, Viktor Ianukovici, preşedinte al Ucrainei la acea vreme, a refuzat semnarea documentului în favoarea unor legături mai strânse cu Rusia

sumarul emisiunii 40 de minute

O eventuală sistare a livrării de gaze ruseşti către Ucraina nu va afecta România... O spune la RFI ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu. Cu toate acestea, adaugă responsabilul, România nu poate în clipa de faţă să-şi ajute şi vecinii. Un interviu în 40 de minute.

Franţa şi-a suspendat parţial cooperarea militară cu Rusia, inclusiv schimbul de vizite şi exerciţii comune, a anunţat ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian. Parisul va decide în octombrie dacă va anula si vânzarea navelor militare Mistral către Rusia. Contractul de peste un miliard de dolari prevede penalităţi in cazul in care nu va fi onorat.  

Programul Rabla continuă şi în acest an dar regulile se schimbă. Distribuţia tichetelor nu se mai face pe judeţe, ci strict în funcţie de cerere iar solicitanţii se vor putea înscrie la orice dealer şi la orice colector, din orice zonă a ţării.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase