Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 24 martie 2014

nuclear.jpg

Liderii planetei discută la Haga despre terorismul nuclear

Liderii planetei se reunesc la Haga pentru a discuta despre terorismul nuclear. O întâlnire la care participă şi preşedintele american Barack Obama. Un bun prilej pentru ca liderul de la Washigton împreună cu partenerii europeni să pună la punct noi sancţiuni împotriva Rusiei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sancţiunile pe care Occidentul le pregăteşte împotriva Moscovei sunt o sabie cu două tăişuri. Companiile germane îndeamnă la prudenţă. Germania, cea mai mare economie europeană, are cele mai strânse legături economice cu Rusia dintre statele Uniunii. Discutăm în această seară despre cum şi Londra şi Parisul s-ar putea opune adoptării unor sancţiuni prea dure.

O creştere a Frontului Naţional, partidul extremei drepte franceze, un recul al stângii de la guvernare şi mai ales o rata record a absenteismului -sunt cele trei elemente care au definit primul tur de scrutin al alegerilor locale din Franţa. Analizăm rezultatele în această seară.

Iar munca la negru continuă să fie un fenomen răspândit în Europa. Un european din 10 spune că a cumpărat bunuri sau servicii care implică munca nefiscalizată în timp ce 4% recunosc că au acceptat să fie plătiţi la negru. România este una dintre ţările UE cu cel mai mare procent de salariaţi plătiţi, parţial, la negru.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase