Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 28 martie 2014

nato.jpg

Mâine se împlinesc 10 ani de când România a devenit membru NATO

Mâine se împlinesc 10 ani de când România a devenit membru NATO. Am trimis aproximativ 40.000 de militari în Afganistan, Kosovo, Irak şi Bosnia Herţegovina.   25 şi-au pierdut viaţa şi 130 au fost răniţi în teatrele de operaţiuni. Alianţa rămâne însă cea mai importantă garanţie a securităţii noastre într-un cadru geopolitic din ce în ce mai agresiv. În această seară un interviu cu europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Preşedintele american Barack Obama cere Rusiei să îşi retragă militarii de la frontiera cu Ucraina. 100.000 de soldaţi ar fi mobilizaţi de-a lungul graniţei. Moscova neagă informaţia. Între timp, preşedintele demis Viktor Ianukovici, a îndemnat la organizarea câte unui referendum în fiecare regiune din Ucraina în vederea determinării statutului acestora.

În plină tensiune privind situaţia din Ucraina, preşedintele concernului german Siemens face o vizită la Moscova şi este primit de însuşi Vladimir Putin. Încă un semnal că afaceriştii occidentali în general şi germani în particular sunt împotriva scenariului în care liderii politici ar impune sancţiuni economice Federaţiei Ruse.

Emisiune realizată de Anca Năstase