Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coreea de Nord nu mai poate garanta securitatea misiunilor diplomatice străine de la Phenian

Coreea de Nord a transmis că, începând din 10 aprilie, nu mai poate garanta securitatea misiunilor diplomatice străine de la Phenian pentru că există "riscul unui conflict". Între timp armata comunistă a instalat a doua rachetă pe coasta de est. Raza de acţiune este de aproximativ 4000 de kilometri, ceea ce înseamnă că teoretic, proiectilul poate lovi Insula Guam, în Pacific, pe care se află baze militare americane importante.

Daniel Morar îşi încheie pentru moment activitatea în fruntea Ministerului Public. Vineri a demisionat din funcţia de prim-adjunct al procurorului-general. În iunie Morar îşi va prelua postul  la Curtea Constituţională.

Statul caută un cumpărător pentru CFR Marfă.  Preţul de pornire pentru pachetul de 51% din acţiuni este de 800 milioane lei. Vă spunem în această seară dacă există companii interesate de o astfel de achiziţie.

Iar la Chişinău preşedintele Nicolae Timofti anunţă că numele noului premier va fi făcut public cu o întârziere de câteva zile. Democraţii şi liberal-democraţii moldoveni au solicitat această amânare pentru că un anunţ urma să fie făcut vineri. Vă reamintesc, guvernul Filat a fost demis după o moţiune de cenzură iniţiată de comunişti.

 
Emisiunea 40 de minute din 05 aprilie 2013