Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 aprilie 2014

orban.jpg

Viktor Orban obţine detaşat al treilea mandat în fruntea guvernului de la Budapesta

Viktor Orban obţine detaşat al treilea mandat în fruntea guvernului de la Budapesta. Victoria conservatorilor nu este o supriză, însă popularitatea lui Orban este într-un uşor declin faţă de precedentele alegeri, din 2010. În schimb formaţiunea Jobbik, extrema dreaptă maghiară, ocupă locul al treilea în preferinţele electoratului.

sumarul emisiunii 40 de minute

20 de ani de la genocidul care a avut loc în Rwanda. Autorităţile de la Kigali au interzis prezenţa ambasadorului francez la ceremoniile de comemorare, după ce preşedintele rwandez a acuzat Parisul pentru "rolul direct în pregătirea şi executarea  masacrului". În perioada aprilie- iulie 1994, aproximativ 800.000 de persoane, în principal din minoritatea tutsi, au fost masacrate în Rwanda.

Alegătorii din India au început să voteze într-un scrutin legislativ maraton. Peste 800 de milioane de oameni sunt chemaţi să voteze timp de cinci săptămâni. Potrivit sondajelor, scrutinul ar putea încheia un deceniu de putere al Partidului Congresului, condus de familia Gandhi, perioadă vizată de numeroase cazuri de corupţie şi incapacitatea de a revigora economia.

Iar Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro.