Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


25 de ani de activitate ai Fundației Principesa Margareta a României

principesa_margareta2.jpg

Principesa Margareta a României (foto: FPMR)

Casa Regală organizează, în zilele de 17 si 18 ianuarie, o serie de evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la întoarcerea în tară a principesei Margareta. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al regelui Mihai I, la un sfert de secol de la întoarcerea în tară a principesei, Fundatia Principesa Margareta a României organizează pe 17 ianuarie, Ziua Portilor Deschise. Pentru a intelege mai bine ceea ce urmeaza sa se intample in urmatoarele zile, vorbim cu directorul executiv al fundatiei, domnul Mugurel Margarit.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al regelui Mihai I, la un sfert de secol de la întoarcerea în țară a principesei, Fundația Principesa Margareta a României organizează Ziua Porților Deschise. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, în intervalul orar 13.00 — 17.00, în sala Gheorghe Focșa de la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti". Principesa Moștenitoare se va alătura, la ora 18.00, beneficiarilor și voluntarilor Fundației.

În aceeași zi, Palatul Elisabeta va găzdui, la ora 19,00, seara dedicată celor 25 de ani de activitate ai Fundației Principesa Margareta a României. Cu același prilej, principesa va decora, duminică, în numele regelui, o serie de personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția, iar de la ora 11.00 va vizita, alături de personalități din străinătate, studioul 4 al Televiziunii Române, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminică, principesa Margareta și principele Radu vor lua parte în cursul serii, la ora 18,00, la un concert de gală la Ateneul Român, la reușita căruia își vor da concursul Camerata Regală, violonistul Remus Azoiței, precum și Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Seara se va încheia cu un dineu oficial găzduit de Palatul CEC, la ora 20,00, în prezența principesei moștenitoare și a principelui Radu, la care vor lua parte 200 de invitați, personalități din străinătate, dar și reprezentanți ai tuturor domeniilor societății românești, care au susținut Familia Regală în ultimii 25 de ani.

Pentru a intelege mai bine cei 25 de ani de existenţă ai Fundaţiei Principesa Margareta, Valentin Panduru a vorbit în programul RFI360 cu directorul executiv al fundaţiei, domnul Mugurel Margarit. Aşadar, ce ar fi de spus despre aceşti 25 de ani?

 
Valentin Panduru în dialog cu Mugurel Margarit, director executiv al Fundatiei Principesa Margareta