Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 11 aprilie 2014

donetk_proteste.jpg

Autoritățile din Ucraina încearcă să calmeze situația din estul rusofon al țării

Autoritățile din Ucraina încearcă să calmeze situația din estul rusofon al țării, unde manifestanți proruși ocupă mai multe clădiri guvernamentale și cer protecție din partea Moscovei. Premierul Arseni Iaţeniuk a fost la Doneţk, pentru a discuta cu protestatarii pe care Kievul a ameninţat să îi evacueze prin forţă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentul de la Chișinău a votat legea care prevede inclusiv scutirea de unele taxe a agenților economici transnistreni. Votarea acestei legi a fost o condiție a autorităților separatiste de la Tiraspol pentru continuarea negocierilor în formatul 5+2.

Statele Unite şi Uniunea Europeană vor colabora în lupta împotriva corupţiei în Europa Centrală şi de Est şi în Balcani. Statele din regiune vor fi ajutate să aibă o guvernare curată, presă independentă şi o societate civilă puternică, acesta este mesajul de la Washington.

La o zi după ce Grecia a fost paralizată de o grevă de 24 de ore, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de creditorii internaţionali, cancelarul german Angela Merkel este la Atena. Berlinul este cel care a insistat ca Grecia să recurgă la reduceri bugetare masive în schimbul împrumuturilor internaţionale.