Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 22 aprilie 2014

biden_la_kiev.jpg

Vizită oficială a vicepreşedintelui american Joe Biden la Kiev

Washingtonul susţine Ucraina în faţa unor "ameninţări umilitoare" si cere din nou trupelor ruseşti să se retragă de la graniţa ţării. Este mesajul vicepreşedintelui american Joe Biden aflat în vizită oficială la Kiev. Statele Unite au oferit Ucrainei ajutor financiar în valoare de 50 milioane de dolari, pentru a sprijini reformele economice şi politice.

sumarul emisiunii 40 de minute

Americanii afirmă că au "indicaţii" privind utilizarea recenta a unor arme chimice în Siria. Rebelii au acuzat regimul de la Damasc că a lansat un atac cu materiale explozive, fapt cea provocat "asfixieri şi intoxicaţii" în rândul localnicilor. Pe de altă parte, ONU critică decizia regimului sirian privind organizarea alegerilor prezidenţiale în timp ce ţara este devastată de război.

În ţară 4 oameni au murit iar pagubele materiale sunt însemnate după cele mai grave inundaţii produse de la începutul anului. Guvernul promite că va aloca bani pentru construirea unui dig care să protejeze judeţul Teleorman, cel mai grav afectat, autorităţile locale la rândul lor dau asigurări că dacă vor avea fonduri, construcţia va fi finalizată până în luna august.

Iar China care oficial se declară stat ateu, ar putea deveni ţara cu cei mai mulţi creştini din lume. O parte tot mai mare din cele 1,3 miliarde de cetăţeni se îndreaptă spre bisericile creştine.