Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 aprilie 2014

genocid_armean.jpg

Turcia prezintă condoleanţe descendenţilor armeni

Gest istoric al Turciei. Primul ministrul Recep Tayyip Erdogan a prezentat condoleanţe pentru masacrul armenilor din 1915. Momentul este recunoscut drept genocid de numeroase state ale lumii, nu şi de regimul de la Ankara.  În Holocaustul armenilor au murit peste un milion şi jumătate de oameni.

sumarul emisiunii 40 de minute

În ţară va fi cod portocaliu de inundaţii de mâine dimineaţă până vineri seară în 8 judeţe. Teleormanul face parte din nou din zonele avertizate. La sfârşitul săptămânii trecute apele ieşite din matcă au omorât 4 oameni. Un interviu cu prefectul judeţului în 40 de minute.

Barack Obama a ajuns în Japonia, prima etapă a turneului său asiatic. Şeful Casei Albe va merge de asemenea, în Coreea de Sud, Malaysia şi Filipine, fără a trece însă prin China.  Încă de la primul său mandat Obama a privilegiat relaţia cu regiunea Asia-Pacific.

Iar brazilienii şi-au propus să pună capăt dominaţiei americane asupra internetului, după scandalul de spionaj declanşat de Edward Snowden. O conferinţă pe această temă are loc astăzi şi mâine la Sao Paolo. Ce şanse de câştig are pariul pus de organizatori vă spunem în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase