Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 24 aprilie 2014

slaviansk.jpg

Armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina

Sunt din nou tensiuni în estul Ucrainei. La Slaviansk, armata a lansat un asalt împotriva separatiştilor proruşi. 5 insurgenţi şi-au pierdut viaţa, un militar ucrainean a fost rănit. În contrapartidă armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu exporturi limitate către Rusia şi Ucraina, o dependenţă relativ redusă de gazele ruseşti şi fără legături directe între sectorul bancar românesc şi instituţiile financiare din cele două ţări, România nu este expusă la riscuri semnificative în contextul conflictului geopolitic recent. Sunt declaraţiile guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Discutăm pe larg în această seară.

Un recent sondaj de opinie arăta că 70% dintre cetăţenii europeni cred că instituţiile Uniunii Europene sunt corupte. Şi iată că primul raport dedicat acestei probleme şi publicat astăzi de Transparency International nu dezminte opinia cetăţenilor. Instituţiile comunitare sunt expuse practicilor de corupţie…Care e amploarea fenomenului vă spunem în 40 de minute.  

Scandal în comitetul Nobel. Mai multe personalităţi scandinave cer poliţiei norvegiene să deschidă o anchetă asupra condiţiilor de atribuire a premiului pentru pace. În ultimul deceniu distincţia ar fi fost atribuită ilegal spun cei care au sesizat poliţia.